Cytuj:
1. ile dni potrzeba żeby spokojnie przejechać szlak zatrzumując się w ciekawszych krajobrazowo miejscach (jestesmy początkującymi rowerzystkami - choć ja już troszkę jurę zwiedziłam na rowerku, bo stad pochodze, ale od 6 lat w wawie siedze bez sensu i sportów)
Podobny wątek już się kilka razy przewijał przez forum, nawet w ostatnich dniach... Ale jeszcze raz - 3 dni w zupełności wystarczają, można zostawić sobie dzień zapasu. Oczywiście przy stosunkowo dobrej pogodzie - bo patrząc teraz za okno, to może nie być wesoło. No i zależy jakie tempo - szlak ma około 190 km, wystarczy sobie podzielić przez swoje tempo i ilość godzin, jakie jest się gotowym spędzić w siodle i zrobione. Ale tak jak powiedziałem - 3-4 dni spokojnie, nawet z kilkugodzinnym załamaniem pogody.
Cytuj:
2. czy po drodze będą spokojnie dostępne gospodarstwa agroturystyczne lub schroniska, czy lepiej z góry zaplanować i zarezerwować gdzieś nocleg?
Uhm... Głowy za swoje słowa nie dam, gdyż nigdy nie korzystałem z noclegów, ale... Na wioskach praktycznie co drugi dom jest "zimmer frei" i nie wydaje mi się, żeby zdarzyło się, że nigdzie nie będzie wolnych miejsc. Zachęcam do przejrzenia forum, znajdziesz tutaj wątki które noclegi polecamy, a których nie

Ewentualnie można wziąć namioty...
Cytuj:
3. czy znalazłby się tutaj ktoś kto dołączyłby do naszej dwuosobowej grupy ? im więcej nas tym raźniej (pomysł wypadu pojawił się dziś i właśnie wprowadzamy go w życie i zbieramy chętnych

a jak wiadomo w stolicy wszyscy tacy zapracowani i zabiegani albo już od dawna plany mają
Może się i ktoś znajdzie, bo znajomi chcieli się wybrać... A jakie przewidywane tempo? I jaki przedział wiekowy?