Witajcie
Jutro wycieczka z Korwinowa do Sokolich,czytając czat dowiedziałem się mniej więcej jak ma wyglądać trasa i że są Osoby wyrażające chęć dołączenia gdzieś na trasie.Fajnie,zawsze twierdzę że takie spotkania właśnie temu służą by Ludzie zza klawiatury w końcu spotkali się,poznali osobiście.Przynajmniej ja dotąd się nie zawiodłem,cenię sobie te znajomości.
Wracając do trasy mam propozycję nieco ją zmienić bo uważam że idąc tylko i wyłącznie czarnym szlakiem jest mało jurajsko,słabo się tam Jurę czyje idąc sosnowym lasem.Dosłownie kilka set metrów na północ są wzgórza oferujące piękne szerokie panoramy na Częstochowę,Dębową,Zieloną,Srockie,Towarne,Zamek,Biakło i Lipówki i sporą część Sokolich.Jednym słowem kwintesencja Północnej Jury w pigułce.
Czerwonymi kreskami na fragmencie mapy zaznaczyłem jak wtedy wyglądałaby trasa.źródło :
http://www.jaskiniejury.pl/mapa-on-lineZałącznik:
map..jpg [ 286.18 KiB | Przeglądane 21915 razy ]
Niebieskie iksy pokazują punkty widokowe,naniosłem też jeziorko którego nie ma na żadnej mapie,niestety ostatnimi laty cienko tam z wodą.
Trasa zamiast ośmiu miałaby około dziesięciu kilosów,niewiele więcej ale jak wiele piękniejsza wizualnie,czasowo około godzinę później bylibyśmy na parkingu przy Sokolich.
Do rzeczy,nie nalegam,delikatnie tylko sugeruje i zdaje sobie sprawę że i tym razem bardziej o spotkanie chodzi niż o Jurę

Ponieważ znam ten teren jak własną kieszeń zasugerowałem że może być jeszcze atrakcyjniej i tyle.Napisałem to też dlatego bo są Ludzie którzy chcą dołączyć w trakcie więc gdyby co warto wcześniej jako ukłon w Ich stronę coś ustalić.
Decyzja należy do Was i jeszcze raz zaznaczę że to tylko bardzo luźna propozycja