markpm napisał(a):
Czy quadowcy wyprosili swoje poletko na pustyni? Kolejka napowietrzna? Coś się stało z wieżą? Dawid, jak możesz, to zweryfikuj te informacje
@markpm
Ad. 1. Wójt wyszedł na przeciw off-roadowcą i myśli że jak skanalizuje ruch na ścieżki typowo dla nich stworzone, w miejscach bezpiecznych dla turystów i mniej cenne przyrodniczo na obrzeżach Pustyni to że nie będą jeździć w innych miejscach. Jak dla mnie jest to błędne myślenie, nie raz okazywało się już w takich inwestycjach, że przez pierwszy miesiąc będą tam jeździć, później przeniosą się żądni adrenaliny w miejsca dla nich nieudostępnione.
Ad. 2. Prawdpodobnie jest coś takiego w planie, ale jeszcze tego nie dostałem i nie wiem co to może być. Jak dostanę to przedstawię to na łamach forum.
Ad. 3. Wieża podczas wichury została bardzo uszkodzona i grozi zawaleniem. Na wysokości 1 kondygnacji naruszyło konstrukcję i troszkę wieża dostała przechyłu na wschód. Dodatkowo uszkodzeniu uległo gniazdo, w którym siedział stróż wykrywający zagrożenia pożarowe. Wyrwało dach i wybiło wszystkie okna. DO wiosny musi powstać nowa wieża, aby być gotowa na sezon, będzie identyczna jak ta pod Bogucinem.
@damiandg
damiandg napisał(a):
Powiedzcie jeszcze czemu rozminowywaniem nie mogło się zająć wojsko tylko jak to w Polsce robi to prywatna firma

Też się w tej kwestii z Tobą zgodzę, prawdopodobnie nie byli opłacalni do wynajęcia.