Obie posesje są prywatne więc zdjęć nie ma aktualnych publicznie dostępnych. Właściciele jednej na pewno na to się nie zgadzają A stan prawny drugiej jest nieznany mi obecnie (2 lata temu toczyło się postępowanie administracyjne w sprawie przejęcia terenu przez gminę, zakończone decyzją starosty powiatowego o nieprzekazaniu jednak gminie. Bo żyją spadkobiercy dawnych właścicieli.
Co do pierwszej - czyli obecnie zamieszkałego - w języku potocznym "dworu" to małe fotografie są na dostępnej na stronie UG w Niegowie karcie zabytku, być może na forum było to już wklejane:
file:///C:/Users/Acer/Downloads/Zabytki_ANTOLKA.pdf
Drugi teren czyli dawny rzeczywisty "Folwark Antolka" - tak nazywany w dokumentach, jest obecnie zarośnięty drzewami, są ruiny budynków ale powojennych (po II wś) plus oczywiście zapewne przedwojenna piwnica, są wały ziemne po rozbiórkach dawnych budynków itp. Miejsce po stawie też by się znalazło jeszcze.
Z ciekawostek, w dworze - czyli w tej obecnie zamieszkałej posesji toczy się akcja utworu literackiego, sztuki/dramatu napisanego kilka lat temu. Niestety nie wiem o czym jest bo autor (mieszkaniec Katowic - okresowo mieszkaniec Huciska) nie chciał mi tej książki pożyczyć, a jest ona nigdzie publicznie niedostępna. Jak kiedyś trafisz na nią, to daj znać