Dzisiaj udało się całą Twoją relację przewertować,bo w tygodniu ciągle coś lub ktoś mnie odrywał.Fajna lektura na niedzielne przedpołudnie w oczekiwaniu na obiad,gdy cisza i spokój i zapach...Fajna bo przynajmniej dla mnie ciekawa,miejsami bardzo.
Miejsca które zaprezentowałeś nadal są zdolne pokazać zacne jurajskie panoramy co dzisiaj już na Jurze nie jest już tak oczywiste,ale dla mnie"the best"
Coś przemija, coś powstaje...
cyt.
Wycinki wszędzie na całego, tym bardziej że już za chwil kilka ruszą tu prace przy obwodnicy Kroczyc w ciągu "szosy kieleckiej".Cóż,cywilizacja.Jednak:
cyt.
"Sarny w coraz większych rudlach"Zachód może nam takich obrazków pozazdrościć.Zachodnich sąsiadów przejechałem przez ostanie 20 lat wzdłuż i wszerz wieeele razy, coś im ta ichniejsza ekologia mocno nie pykła.
cyt.
"Krztynia na Piecu wygląda wspaniale."Powyżej hodowle są np.Bugaj i trochę poniżej Bugaja też,ale szczęśliwie rzeki nie niszczą.Szkoda że absolutnie odmienny stan zapanował nad Wiercicą .Szkoda,bo tu przykład że można inaczej,lepiej.
cyt.
"Jeszcze raz Krztynia w Pradłach, tu już przeszkód trochę. Na FJ jest relacja Jurasika ze spływów praktycznie całą rzeką."
Relacja jest, ehh,szkoda że Jurasik długo tu się nie udziela,niesamowity czasem hardcore w swym wykonaniu przedstawiał,Białka Lelowska pod nurt czy rowerowe ponad przeciętne wyczyny,nigdy nie zapomnę i pozdrawiam jeśl czyta...
Studnie w Zagórzu odwiedzę wiosną,dzięki tej relacji chyba będzie łatwiej znaleźć,stąd taka odważna deklaracja,mam nadzieje że nie na wyrost.Wiosną zawsze zaliczam Krztynię ale tak bardziej tajnie,znaczy nie chwalę się tym w necie,więc i niedaleko będzie.
Powtórzę się,bo już nie raz o tym wspominałem,że pisząc i obrazując relacje"pochylasz"się nad czymś co inni absolutnie i błednie zarazem ignorują.Fakty takie pozwalają lepiej poczuć szczegół prezentowanej okolicy.
Relacja będzie dla mnie robiła za support w niedalekich wiosennych planach,o ile znowu mnie gdzieś nie poniesie wiosną daleko stąd.
Dzięki.

ps.O studni według portalu"Jaskinie Jury"Państwowego Instytutu Geologicznego.
https://jaskiniepolski.pgi.gov.pl/Detai ... ation/3380